HET LAND VAN NY
HOTTON • Het Land van Ny is een klein, onafhankelijk staatje in de Ardennen. Hier is de tijd blijven stilstaan. Langs de grote toegangspoort onder de statige toren betreed je de binnenkoer van de kasteelhoeve “Château Ferme de Ny”. Je waant je terug in de Middeleeuwen, tijd van de ridders, jonkvrouwen, narren en tal van anderen. Tussen de kippen en konijnen, varkens en schapen, koeien en paarden die verblijven in de bijgebouwen voelt iedereen zich hier boer of boerin in hart en nieren. In de uitgestrekte bossen vinden niet alleen heksen en tovenaars hun toevlucht, maar ook vogelvrijverklaarden en draken! Gelukkig houden de boswachters een oogje in het zeil. Het Land van Ny staat onder het beheer van Joss en Bieke Van Reeth en hun 5 kinderen.

Wanneer je je kinderen toevertrouwt aan Het Land van Nu … komen ze terecht in een warm nest. Wij zijn namelijk een (h)echt familiebedrijf en geen logge, onpersoonlijke, groots opgezette en zwaar gesubsidieerde organisatie.

De voertaal hier is het Nederlands. Maar ook anderstalige kinderen zijn hier van harte welkom. De kinderen slapen allemaal binnen de veilige muren van de Kasteelhoeve.

Onze kindervakanties zijn meer dan het zomaar wat bezighouden van de kinderen. We trachten hen waarden bij te brengen zoals respect voor elkaar, de dieren en de natuur. Beleefdheid, respect, vriendelijke omgang met elkaar, enzovoort zijn basis- vaardigheden waar de monitor ook steeds attent voor blijft. Ook aan voeding wordt heel wat aandacht besteed. De maaltijden bestaan niet uit fastfood, maar worden zoveel mogelijk bereid uit (bio)voedsel van ons eigen bedrijf.

De vaste ploeg trekt de kar, geholpen door extra monitoren. Van deze begeleiders verwachten we zeer veel: zij moeten dit niet op vrijwillige basis doen (onbetaald), zoals bij vele organisaties. Het Land van Ny biedt zijn monitoren een volwaardig statuut en verloning aan en kan zich daardoor een zeer strenge selectieprocedure permitteren. Enkel de beste studenten, met voldoende ervaring en voldoende inzet komen in aanmerking. Onze monitoren zijn steeds BIJ hun kinderen en ook steeds MET hen bezig! (Zij slapen dus ook op dezelfde kamer). Zij ontfermen zich over uw kind als een grote broer of zus. De kinderen worden per leeftijd in groepjes van 10 à 15 kinderen ingedeeld.
 
0032.84 46 76 22