© foto (c) Michiel Devijver
© (c) Michiel Devijver
© (c) Michiel Devijver
© (c) Michiel Devijver
© (c) Michiel Devijver
LAWABO - KUNSTKAMP VOOR KINDEREN (9-12J)

APRIL

8tot12
GENT • LAwaBO is een vijfdaagse workshop waarin de verbeelding van kinderen wordt uitgedaagd op allerlei verrassende manieren, met geluid als voornaamste bouwsteen.

In ons atelier gaan de kinderen aan de slag met heel uiteenlopend materiaal: van kleurpotloden over mengpanelen tot onderwatermicrofoons.

LAwaBO is geen muziekacademie met instrumenten, wij maken liever geluiden met pakweg een fiets, een emmer water of een zak chips. Al die klanken sturen we door effectpedalen en speakers om er de gekste geluidscollages mee te maken. Verder zetten we nieuwe geluiden op een bestaand stukje film, gaan we geblinddoekt op geluidenspeurtocht, zetten we klanken om in kleur… Na vijf dagen heeft de wereld van het geluid geen enkel geheim meer!

De kinderen worden bij elke stap professioneel begeleid door een pedagogisch medewerker die ook geluidskunstenaar is. In LAwaBO gaat het er professioneel en tegelijk ook heel organisch aan toe. We luisteren naar wat de kinderen zelf verwachten, wat hen boeit en gaan daarmee aan de slag. De nadruk ligt vooral op: zelf doen, out of the box denken, experimenteren, amuseren en bricoleren.

Voor wie?
========
LAwaBO is een kamp voor meisjes en jongens van 9 t/m 12 jaar. Creativiteit en goesting zijn het belangrijkste. Muzikale of technische kennis is absoluut niet nodig (maar wees gerust, je zal zeker niet op je honger zitten als je wél al thuis bent in muziek of techniek).

Door wie?
========
aifoon is een kunstenorganisatie die vanuit een liefde voor geluid werkt rond luisteren. Bij aifoon draait het niet rond muziek of stem, maar ligt de focus op de luisterbeleving: wat doet een geluid met je? Luister je eigenlijk enkel met je oren? Hoe zet geluid je verbeelding aan het werk? aifoon heeft meer dan 15 jaar ervaring in het geven van vormingen en ateliers in alle niveaus van het onderwijs.


Praktisch
========
- voor kinderen van 9 tot 12 jaar
- eerste week van de paasvakantie (ma 8 t/m vr 12/04/2019)
- telkens van 9.30 tot 16.30 u. (er is opvang van 9 tot 17 u.)
- in de Studio van De Expeditie, Dok-Noord 4F in Gent
- deelname kost € 80 - LAwaBO is een UiTpas-activiteit: spaar een punt bij deelname of krijg korting als je kind een UiTpas heeft met kansentarief (vermeld dit bij je inschrijving)
- breng zelf een lunchpakket mee
- groep van max. 10 deelnemers

Inschrijven
=========
Schrijf in via peter@aifoon.org met vermelding van de naam en geboortedatum van je kind. Je krijgt een betaaluitnodiging en zodra die is voldaan, is je kind ingeschreven.

Bron: UiTinVlaanderen.be

De Expeditie
Dok Noord 4F
9000 Gent
breng me hierheen